Mercedes-Benz спира производството на зареждащи се хибриди

Mercedes-Benz спира производството на зареждащи се хибриди

Компанията Mercedes-Benz е прекратила напълно производството на зареждащи се (plug-in) хибриди. Това засяга моделите C-Class, E-Class, S-Class и кросоувърите GLE, съобщава британското издание Autocar.

Причината за подобно действие е пускането на пазара на ново, трето поколение автомобили със смесено задвижване. Всички те ще се продават под новия „електрически” бранд Mercedes-EQ. Силовият агрегат на третата генерация хибриди включва нова 9-степенна автоматична скоростна кутия, обединена в един блок със съединител и електромотор.

Мощността на електрическия двигател в системата е 121 к.с. Без включване на мотора с вътрешно горене автомобилите могат да развият скорост от 140 км/ч (при сегашните хибриди е 130 км/ч), като само на ток ще изминават до 50 км (сега пробегът им е 40 км).

Представител на Daimler обяви, че първо на пазара ще се появи хибридна модифиация на S-Class. Седанът S560e разчита на 6-цилиндров бензинов турбомотор, като той заменя модела S500е, като проджбите му ще стартират през лятото.

Posted on 2018-11-08 by Bestauto.bg Новини 0 92

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Prev
Next

No products

To be determined Shipping
0,00 лв Total

Check out