4 атмосферни условия които вредят на колата ни. Как да се предпазим?

4 атмосферни условия които вредят на колата ни. Как да се предпазим?

1. Високи температури.
България е страна с много горещи летни дни, знаете ли, че нагорещената дръжка на колата не е единствения проблем с който може да се сблъскате? Високите температури може да повлиаят и на други компненти на Вашата кола.


1.1 Жегата може да доведе до по-бързо изпаряване на дестилираната вода в акумулатора в резултат на което това може да предизвика корозия и други странични ефекти, които може да попречат на работата на Вашия автомобил.


1.2 По отношение на естетиката, постоянното излагане на топлина (или по-точно слънчева светлина) може да причини сгъване на седалките на колата и да покажат признаци на износване.


1.3 Всички сме виждали кола да губи някога живия си цвят след години, изложени на слънце, но защо това трябва да се случва? Според хиляди проучвания се оказва че същия компонент на слънчевата светлина, който уврежда кожата ни, вреди и на автомобилните бои. UV светлината е невидима, но много мощна. Когато контактува с повърхноста, молекулите на този обект получават струя енергия. Тази допълнителна енергия обикновено се отделя като топлина, но някои от тези сътресения водят до разрушаване на молекулните връзки. С течение на времето, Вашата боя ще загуби своя блясък.


2. Дъждовни дни.


Силните летни дъждове не са чужди на нашата географска ширина. Повечето машини, които използваме, включително колата, не се разбират добре с водата. Модерните автомобили използват много електроника за да може двигателят да работи ефективно и надеждно. Това означава, че водата може да бъде причина за неприятности по множество начини. Системата за запалване е едно от нещата, което може да се повреди от дъждовното време.


3. Силни бури.


Освен мокрия аспект на летните бури, тежкото време носи и неща като градушка, силни ветрове и отломки. Тези фактори може силно да наранят екстериора на Вашия автомобил. Надупчен капак, счупени стъкла и още други неприятни за Вашия автомобил щети.


4. Студено време.


България е страна дарена с невероятен климат и четири сезона, но зимата освен своята приказна красота, носи и проблеми за нашия автомобил.


4.1 Едно от най-неприятните неща, които може да се случат е "Умирането" на батерията.


4.2 Сгъстяване на маслото. Ако температурите паднат 20 градуса под нулата има голяма вероятност маслото да почне да се сгъстява.


4.3 Тъй като гумите ви стават по-студени, въздухът вътре в гумите ви се свива и има по-малко налягане. Ако карате по лед с гуми, които не са пълни с въздух, може да откриете, че се плъзгате в колата си повече, отколкото да я управлявате.

Притеснение сте от тези факти? Спкойно! Ние имаме решение за Вас!

Най-доброто решение е да внимавате как излагате Вашия автомобил на тези атмосферни условия. Профилкатика и внимание към Вашата кола са критични. Ние от Bestauto можем да Ви предложим артикули, с които да преборите това бреме. Нашите покривала са качествен и надежден приятел за тези условия. 


Може да разгледате и да харесате покривало за Вашия автомобил тук.

Винаги трябва да разполагате с качествени автомобилни чистачки. В лошо дъждовно време, може да Ви спестят много неприятности. Специфични автомобилни чистачки намерете при Нас. 

Може да разгледата и да харесате чистачки за Вашия автомобил тук.

Posted on 2019-08-08 by Bestauto.bg 0 2015

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Prev
Next

Няма продукти

To be determined Доставка
0,00 лв Общо

Поръчай